Potrzebna pomoc kolegóe z ETKą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Keyn
    Classic
    • 2011
    • 14

Dziś wieczorem powinno być lepiej, ale wyjdzie w praniu.
  • krzypaw
    Drive
    • 2010
    • 88

Witajcie, potrzebuję kupić sterownik klapy obiegu wewnętrznego, ma on numer 1 J1 967 511A
    a znalazłem o numerze 1 J2 967 511A, wygląda tak samo mna oko tylko mam wątpliwości czy będzie pasował, różni się tylko jedną cyferką, jeśli ktoś ma etkę to poproszę jeśli można żeby sprawdził czy te części są zamienne. Z góry dziękuję.

Komentarz

• filipT
      Rider
      • 2010
      • 554

1J2 jest z wersji angielskiej i raczej nie będzie pasował, imho.
      Masz niepoprawny numer, 1J1907511A
      Mój Szkodnik

Komentarz

• krzypaw
        Drive
        • 2010
        • 88

no faktycznie masz rację z tym numerem, na moim jest 1 J1 907 511A, czyli jeśli lest początek 1J2 to jest z anglika??, no to szkoda bo nie mam jak sprawdzić, na oko wygląda tak samo,

Komentarz

• rogoz
          Rider
          • 2006
          • 397

1J2 jest z wersji angielskiej i raczej nie będzie pasował, imho.
          Na pewno nie będzie pasował.

krzypaw,
          Głównym mankamentem tych mechanizmów jest pękająca na ośce jedna z zębatek. Jeżeli masz uwaloną tą zębatkę to w ostateczności możesz spróbować ją przełożyć z wersji angielskiej. Być może używkę uda się taniej nabyć, bo nowy mechanizm kosztuje ok. 270zł, mają go w ofercie Intercars.

Komentarz

• krzypaw
            Drive
            • 2010
            • 88

No właśnie wiem o kółeczlku i ośce, skleiłem ją ale nie wytrzymała, dlatego zacząłem się rozglądać żeby kupić całość, no i na allegro znalałem za 30 zł no i pomyślałem też że najwyżej kółeczko przełoże. Ale powtórne klejenie chyba jednak się udało. Jak ktoś potrzebuje to daję linka do allegro. http://allegro.pl/sterownik-silown-k...281981758.html

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

a jak się dostałeś to tego silniczka? mi padł od centralnych nawiewów i nie wiem jak się do tego zabrać
              Mój Szkodnik

Komentarz

• krzypaw
                Drive
                • 2010
                • 88

no ten od centralnych nawiewów jest w innym miejscu, i ja niestety nie wiem gdzie. a o tym od obiegu ewnętrznego jest mnóstwo postów i u nas na forum i na forum vw golfa.

Pozatym pomimo że zrobiłem mechanizm sterujący klapami to dalej mi wyskakuje błąd 265 i 4fa, dodam tylko że dolna klapa ta z gąbką chodzi jak należy.

Komentarz

Pracuję...